top of page
Alpasion_wine_lodge_vineyards_2018_reuni

Wat en waar?

De wijngaarden van Alpasión zijn gelegen in het noordelijk deel van de Tunuyan rivier-vallei in Chacayes, op ongeveer een uur rijden vanuit Mendoza, aan de voet van het Andes-Gebergte. De regio staat bekend vanwege de uitmuntende productie van kwaliteitswijnen, gebruik makend van de beste druiven uit Argentinië.

 

Het totale wijndomein is 85 hectare groot, waarvan 60 hectare is beplant.  De jaarlijkse productie bedraagt ongeveer 250.000 flessen, waarvan 2/3 Malbec en 1/3 verdeeld over Chardonnay, Sauvignon Blanc, Petit Verdot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Pinot Noir. Men is druk bezig om de resterende 25 hectare te ontginnen.

 

De wijngaard is gelegen op een hoogte van tussen de 1200- en 1500 meter boven zeeniveau. Alpasión staat voor het maken van de best mogelijke wijn volgens duurzame en biologische normen. Met één van de hoogste wijngaarden ter wereld, het droge klimaat, stabiele zonneschijn en steenbodems is Alpasión in staat om wijnen te produceren met de volle smaak van fruit en uitzonderlijke rijpheid. Door de hoge ligging van de wijngaarden, de daaruit voortvloeiende temperatuurverschillen gedurende dag en nacht, wordt een natuurlijke barrière gevormd tegen ziektes, schimmels en insecticiden, waardoor men in staat is om puur organische wijnen te maken.

 

Bij de oogst worden de druiven met de hand geplukt en gesorteerd, gefermenteerd met inheemse gist en vervolgens gerijpt in Franse eiken vaten. In het glas proeft men dat de wijnen van Alpasión een uitgebalanceerde en expressieve structuur bezitten, fijne tannines, een evenwichtige zuurgraad en een aangename lange afdronk.

IMG_2268_low.jpg

De wijngaard

Onze wijngaard bevindt zich in Uco Valley, specifiek in het district van Chacayes. Het is een van de meest gewaardeerde en prestigieuze regio's van Mendoza.

bottom of page