top of page
Alpasion_wine_lodge_vineyards_2018_reuni

Introductie

Het wijnhuis Alpasión is uniek in meerdere opzichten. Het project ‘Alpasion’ werd een kleine 10 jaar geleden gestart en gefinancierd door een groep vrienden (allemaal wijnliefhebbers). Gezamenlijk werd besloten, na het drinken van enkele flessen wijn, om een droom waar te maken: samen wijn maken waar we trots op kunnen zijn.

 

Met dat idee in gedachten werden er een aantal van de belangrijkste wijnregio’s in de wereld bezocht. Bij aankomst in Mendoza werd men direct verliefd op de wijnen, de natuurlijke omgeving, de cultuur en… het allerbelangrijkste: direct het gevoel hebben dat er een bijdrage kon worden geleverd aan de regio en deel uit te kunnen maken van de toekomst alhier.

 

Al snel werd besloten om de wijnen de naam ‘ALPASIÓN’ te geven: een combinatie van de Spaanse woorden “alma” (ziel) en “passion” (passie).

 

Eén vriendenclub met allemaal een verschillende achtergrond. Niemand had enige ervaring met het maken van wijn, maar wel een duidelijke visie en missie: De best mogelijke wijn maken, plezier hebben in het proces en een betekenisvolle erfenis achterlaten voor toekomstige generaties.

 

De unieke, onderscheidende en persoonlijke oorsprong van het ontstaan van Alpasión is terug te vinden op het etiket van de flessen. Hier worden de vingerafdrukken van de betrokkenen op afgebeeld.

alpasion_wines_food.JPG
bottom of page